Hartige taart met Tilapia en ratatouille

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg v. hartige taart
  • 1 eetl tijm
  • 1 eetl paprikapoeder
  • 50 gr hazelnoten
  • 150 gr brie
  • 1 blk 400 gr ratatouillegroente
  • 2 eetl olijfolie
  • zout, peper
  • 400 gr tilapiafilet

Bereiden

hoofdgerecht voor 4 personen 260 kCal / 1090 kJ per punt Bereidingstijd: 10 tot 20 minuten Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes deeg uitgespreid op het aanrecht ontdooien. Hak de hazelnoten fijn en meng er op een bord de tijm, een eetlepel paprikapoeder en zout en peper naar smaak door. Snijd de tilapiafilets in repen van ca. 2 cm breed. Wentel de repen door het notenmengsel. Snijd de brie in dunne plakjes. Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 27 cm) in. Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Schep de ratatouillegroente op de bodem. Leg de plakjes brie erop en vervolgens de repen tilapia en sprenkel de olijfolie erover. Bak de taart één richel onder het midden in de oven in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart warm of lauwwarm in de vorm. Wijntip: Zo'n veel-smaken-taart laat zich graag begeleiden door een aromatische Gewurztraminer uit de Elzas.

Materialen

lage taartvorm ca 27 cm

Bronvermelding