Kropsla met roomsaus

Salades, Hapje, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-04-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grt 1 sla
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepel slagroom
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel fijgehakte tuinkruiden

Bereiden

stap 1 verwijder indien nodig de buitenste bladeren van de ska. maak dab alle bladeren los, was ze goed en slinger ze droog. scheur grote bladeren met de vingertoppen in kleinere stukken. doe de sla over in een grote kom stap 2 roer voor de slasuas de zonnebloemolie citroensap, zout en suiker met een vork of een garde in een kommetje door elkaar, tot de suiker volledig is opgelost. voeg dan de slagroom toe en roer goed door elkaar stap 3 pel en snipper de ui. voeg de uiensnippers samen met de verse tuinkruiden toe aan de slasaus en roer ales goed door elkaar giet de slasaus pas kort voor het serveren over de sla en schep er voorzichtig door.

Materialen

grote slakom kommetje voor de slasaus een vork of een garde en een mesje om te snijden

Bronvermelding