Menu
Kropsla met roomsaus
Ingrediënten
- 1 grt 1 sla
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 snufje zout
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepel slagroom
- 1 kleine ui
- 1 theelepel fijgehakte tuinkruiden
Bereiden
stap 1
verwijder indien nodig de buitenste bladeren van de ska.
maak dab alle bladeren los, was ze goed en slinger ze droog. scheur grote bladeren met de vingertoppen in kleinere stukken. doe de sla over in een grote kom
stap 2
roer voor de slasuas de zonnebloemolie citroensap, zout en suiker met een vork of een garde in een kommetje door elkaar, tot de suiker volledig is opgelost. voeg dan de slagroom toe en roer goed door elkaar
stap 3
pel en snipper de ui. voeg de uiensnippers samen met de verse tuinkruiden toe aan de slasaus en roer ales goed door elkaar giet de slasaus pas kort voor het serveren over de sla en schep er voorzichtig door.
Materialen
grote slakom kommetje voor de slasaus een vork of een garde en een mesje om te snijden