Menu
Amerikaanse pancakes met gekarameliseerde appeltjes en pecannoten
Ingrediënten
- 280 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 snuf zout
- 475 ml halfvolle melk
- 4 eieren maat L, gesplitst
- 2 el vloeibare margarine (Blue Band Culinesse)
- 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el roomboter + extra
- 2 appels, geschild en in blokjes
- 4 el maple siroop + extra
- 1 snuf kaneel
- 1 handje pecannoten ongezouten, grof gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 75 graden (warmhoudstand)
Meng de melk met de eidooiers en 2 el vloeibare margarine. Roer dit mengsel door het meel tot het glad is.
Klop de eiwitten half stijf met een snufje zout, voeg dan de suiker en vanillesuiker toe en klop door tot het eiwit stijf is (pieken vormt). Spatel in 2 delen het eiwit door het meel-ei-melkmengsel.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en vet deze licht in. Bak pannenkoekjes met een diameter van 10-15 cm op middelhoog vuur. Draai ze om zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is. Houd ze warm op een bord in de oven.
Verhit nu in een koekenpan de eetlepel boter en voeg dan de appelblokjes toe. Bak even, voeg dan de maple siroop en een snufje kaneel toe en bak tot de appelstukjes zacht en gekarameliseerd zijn.
Verdeel de pancakes over vier borden (maak een stapeltje op ieder bord), schep de appeltjes erover en schenk er eventueel nog wat extra maple siroop over. Bestrooi tot slot met de pecannoten. Serveer met boter (en de fles siroop) apart erbij.