Pittige worstsalade

Salades, Hapje, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 10-04-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte worst
  • 1 350 g rettich
  • zout
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosje bieslook
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mesuntje peper
  • 1 theelepel middelscherpe mosterd

Bereiden

stap1 Verwijder het vel van de worst en halveer de worst in de lengte. snijd in dunne plakjes en doe deze in een kom. stap2 Verwijder de bladjes van de rettich. Was de rettich grondig en rasp hem fijn. Doe de geraspte rettich over op een bord, strooi er zout over en laat 10 min intrekken. stap3 Maak de radijsjes schoon en verdeel ze, afhankelijk van hun grootte,in vieren of in achten en doe ze in de kom bij de worst. Was de bieslook, schud droog,snij fijn en voeg het mengsel in de kom stap4 Doe de geraspte rettich in een zeef spoel af met koud water en druk het raspel vervolgens in een schone theedoek zonder zeepluchtjes goed uit. Voeg toe aan de andere ingredienten in de kom. stap5 Klop azijn,zout,peper,mostert,en oliegoed los totdat een romige saladedressing ontstaat.Giet deze over de salade en meng alles goed doorelkaar.Laat de salade goed afgedekt minimaal 10min.intrekken

Materialen

scherp mesje rasp schone theedoek grote kom zeef

Bronvermelding