Chocolademoussetaart

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr donkere chocolade
  • 200 gr roomboter
  • 6 eieren
  • 6 eetl suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 thl instant koffie

Bereiden

Smelt de chocolade en de boter in de magnetron(of au bain marie). Niet te lang want de boter moet nog geel blijven. Scheid de eieren en klop de eigelen en vervolgens de eiwitten stijf. Roer 2 eetl suiker door het eiwit. Meng het eiwit door de chocolade en vervolgens het eigeel. Zorg dat de chocola niet te warm is zodat het eigeel niet gaat stollen. Giet het mengsel in een cakevorm en laat het invriezen. Haal de cakevorm uit de vriezer als de chocolade is bevroren, klop de helft van de slagroom stijf en roer er 2 eetl suiker doorheen. Giet dit bovenop de bevroren chocolade en laat opnieuw invriezen. Als ook deze laag bevroren is, haal je de taart nog een keer uit de vriezer. Klop de tweede helft van de slagroom stijf en roer er 1thl koffie en 2eetl suiker doorheen. Giet dit als derde laag op de cake en laat opnieuw invriezen.

Materialen

magnetron, mixer, cakevorm, vriezer

Bronvermelding