Broccoli Stilton-perensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 17-05-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg Broccoli
  • 800 ml hete kippen- of groentenbouillon
  • 100 gr Stilton verkruimeld
  • 2 st stevige rijpe peren
  • 25 gr boter
  • 1 hand geroosterd amandelschaafsel

Bereiden

Snijd de broccoli in roosjes, maar gooi de steeltjes niet weg. Snijd de harde schil van de stelen n hak de stelen grof. Breng de bouillon aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de broccoliroosjes toe. Leg het deksel op de pan en kook de roosjes 3-4 minuten, tot ze zacht maar nog steeds felgroen zijn. Pureer de broccilisoep in twee gedeelten, zodat er een gladde soep ontstaat en voeg intussen de helft van de stilton toe. Schenk de soep weer in de pan. Proef en voed indien nodig peper en zout toe. Warm de soep vlak voor het serveren op. Schil de peren en snijd ze overlangs doormidden. Schep het klokhuis eruit met een meloenbolletjessteker. Smelt de boter in een pan. Leg de stukken peer met de snijkant naar beneden in de boter en bak ze 1-2 minuten, tot de randen goudbruin zijn; schep intussen de schuimende boter erover. Keer ze en bak de andere kant 1-2 minuten. Leg ze op een bord en giet de overtollige boter weg. Schenk de soep in voorverwarmde kommen en leg een gebakken halve peer in het midden. Strooi de resterende stilton en amandelschaafsel erover. Serveer meteen.

Materialen

Meloenbolletjessteker

Bronvermelding