Menu
Wafels met chocolade
Ingrediënten
- 200 g boter in vlokjes
- 250 g bloem
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel abrikozenlikeur
- 2 grote eieren
- 1 snufje zout
- 100 g couverturechocolade
Bereiden
stap1 Kneed de boter met de bloem,suiker,vanillesuiker,likeur,eieren en zout tot een glad deeg. Zet afgedekt ca.30min. koel weg.
stap2 Kneed het deeg nog eens goed door. Verdeel het in 20 porties van gelijke grootte. Rol uit elke portie 5 balletjes van een 2,5 cm doorsnede. Verhit het wafelijzer en vet de bakplatenvan het ijzer in.
stap3 Verdeel steeds 5 balletjes op de onderste plaat en sluit het ijzer. Bak de wafels in 3a5 min.krokant. Neem ze uit het ijzer en leg ze op een rooster Bak zo alle wafels.
stap4 Hak de couverture in stukken en smelt de chocolade in een metalen kom die u boven een pan heet water hangt. Laat de chocolade afkoelen en smelt deze dan nogmaals boven het hete waterbad.
stap5 Verdeel de wafels in losse hartjes. Dip de chocolade hartjes voor de helft in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade kort afdruppen en laat de wafels dan op een rooster rusten tot de chocolade hard is geworden.
Materialen
bloem voor het werkblad wafelijzer boter om mee in te vetten groe kom rooster metalen kom pan