Appelbeignets met kaneelsuiker

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 27-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 3 eetelepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 5 appels
  • 5 eetlepels boter
  • zout

Bereiden

Roer de bloem, een snufje zout, de eieren en de melk tot een dik beslag. Laat het beslag ca 10 minuten rijzen (op kamertemperatuur). Meng 2 el suiker en de kaneel en houd apart. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in ca 2 cm dikke ringen en bestrooi ze met 1 el suiker. Haal de appelringen door het beslag en bak ze in de hete boter aan elke zijde ca 3 minuten goudbruin. Wentel de beignets door de kaneelsuiker en houd ze warm. Eet smakelijk en een goede jaarwisseling!

Materialen

Bronvermelding