Chouquettes (Franse soesjes)

Gebak, Hapje, 20 personen, Fusion.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1.5 dl water
  • 75 g boter
  • 100 g bloem
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • klein beetje zout
  • 100 g parelsuiker of grove suiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Breng water, zout en boter in een steelpan aan de kook. Als de boter is gesmolten, voeg je in één keer de bloem erbij, blijf roeren. Neem de pan van het vuur en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Doe het deeg in een kom en meng de eieren één voor één door het hete deeg. Blijf roeren tot er een mooi glanzend deeg ontstaat. Daarna voeg je het bakpoeper toe. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak mooie bolletjes door middel van een spuitzak of bergjes met 2 lepels op het bakpapier. Houd enige ruimte tussen de bolletjes/bergjes. Bestrooi nu de bolletjes/bergjes met de grove suiker. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de soesjes in 15 - 20 minuten lichtbruin en gaar. Soesjes van bakplaat pakken en de even verder nog laten afkoelen.

Materialen

Oven; steelpan; lepel; theelepel; maatbeker; weegschaal; lepel; kom; mixer; bakplaat; bakpapier; spuitzak of 2 lepels.

Bronvermelding