Menu
Variatie met bladerdeeg (hapjes voor de borrel)
Ingrediënten
- plakjes roomboterbladerdeeg
- achterham
- jong belegen kaas
- plakjes gerookte zalm
- boursin met kruiden en knoflook (of ander merk)
- rundersaucijsjes
- losgeklopte eidooier
Bereiden
Voorbereiding
Plakjes bladerdeeg ontdooien.
Voor de saucijzenbroodjes:
Op elk plakje bladerdeeg 1/3 deel van een saucijs leggen. Bladerdeeg oprollen en in 3 stukken verdelen. Bestrijken met eidooier.
Voor de ham-kaas-hapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Blokje kaas in stukje ham verpakken. Midden op stukje bladerdeeg leggen. Punten naar elkaar vouwen.
Bestrijken met eidooier.
Voor de zalm-boursinhapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Bolletje boursin in stukje zalm rollen. Midden op stukje bladerdeeg leggen en als driehoekje naar elkaar vouwen. Bestrijken met eidooier.
Oven voorverwarmen op 200 graden C.
Bereidingswijze
In het midden van de voorverwarmde oven 15-20 minuten bakken.
tot de hapjes mooi goudbruin zijn.
Serveertips
Wil je de hapjes invriezen bak ze dan niet te bruin. Nog bevroren in een voorverwarmde oven plm. 10 minuten bakken op 200 graden C
Materialen
Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen