Broodpudding (middeleeuws Belgisch recept)

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-12-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr oud brood
  • 1/2 liter melk
  • 200 gr suiker
  • 5 eieren
  • 50 gr rozijnen
  • kaneel
  • vanillesuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het brood in een kom Warm de melk op tot lauwwarm en los er de suiker in op. Giet dit mengsel over het brood. Laat het brood een beetje weken. Plet het daarna met je (gewassen) handen (of een vork) tot het een dikke brij vormt. Voeg er de rozijnen, kaneel, vanillesuiker en de geklutste eieren bij. Giet alles in een beboterde mooie vuurvaste vorm. Laat ongeveer 45 minuten in een warme oven (200°C) bakken. Keer om op een warme schotel.

Materialen

Vuur- en ovenvaste mooie vorm

Bronvermelding