01.1 - Amuse: Gevulde champignons (natriumarm)

Anders, Hapje, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-02-2021 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 niet al te grote champignons
  • ** ** ** ** **
  • 1 plak gekookte ham in kleine stukjes gesneden
  • 25 gram roomkaas met kruiden
  • peterselie
  • geraspte Emmentaler
  • 100 ml heet water
  • 1 theelepel natriumarme bouillonpoeder

Bereiden

-Verwarm de oven voor op 200 ºC. -Borstel de champignons schoon en haat de steeltjes er voorzichtig af. -Meng de ham, roomkaas en peterselie door elkaar. -Vul de champignons met het mengsel en zet ze in een ovenschaal. -Maak een bouillon van het water en de poeder en giet de bouillon in de ovenschaal om uitdroging van de champignons tegen te gaan. -Strooi over de champignons wat geraspte Emmentaler. -Zet de schaal in het midden van de oven en bak de champignons in ca. 20 minuten gaar. -Serveer de champignons op de amuseschaaltjes. --Eet smakelijk.

Materialen

2 amuseschaaltjes

Bronvermelding