Menu
01.1 - Amuse: Gevulde champignons (natriumarm)
Ingrediënten
- 4 niet al te grote champignons
- ** ** ** ** **
- 1 plak gekookte ham in kleine stukjes gesneden
- 25 gram roomkaas met kruiden
- peterselie
- geraspte Emmentaler
- 100 ml heet water
- 1 theelepel natriumarme bouillonpoeder
Bereiden
-Verwarm de oven voor op 200 ºC.
-Borstel de champignons schoon en haat de steeltjes er voorzichtig af.
-Meng de ham, roomkaas en peterselie door elkaar.
-Vul de champignons met het mengsel en zet ze in een ovenschaal.
-Maak een bouillon van het water en de poeder en giet de bouillon in de ovenschaal om uitdroging van de champignons tegen te gaan.
-Strooi over de champignons wat geraspte Emmentaler.
-Zet de schaal in het midden van de oven en bak de champignons in ca. 20 minuten gaar.
-Serveer de champignons op de amuseschaaltjes.
--Eet smakelijk.
Materialen
2 amuseschaaltjes