Ghoriba (met amandelen)

Gebak, Hapje, 20 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-12-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo Amandelen, fijngehakt
  • 250 gram kristalsuiker
  • 7 stuks losgeklopte eieren
  • 7 gram gist (of 1 zakje)
  • 1 stuk schil van 1 citroen
  • 200 gram tarwebloem
  • poedersuiker

Bereiden

Hak de kilo amandelen in kleine deeltjes. Meng de losgeklopte eieren met de kristalsuiker, de gist en de citroenschilrasp. Voeg langzaam de deeltjes amandel toe, en ook de tarwebloem. Meng tot een zacht deeg ontstaat. Maak uw handen vochtig met het water, neem een hoopje deeg, zo groot als u wil (aangeraden: grootte van een walnoot). Rol het tot een balletje en klop het een beetje plat. Bestrooi het werkblad met flink wat poedersuiker en leg het balletje er met de platte kant in. Herhaal dit met de rest van het deeg, en leg de balletjes op een ingevette bakplaat (suikerkant naar boven). Laat de balletjes 20-25 minuten bakken in een oven van 200 °C. Haal de koekjes er dan uit, laat ze even afkoelen, en Voilà!!

Materialen

Beetje water voor uw handen. Klopper... voor de eieren. Een theedoek, doe daar de amandelen in, vouw hem dicht, en sla de amandelen stuk met een hamer. Ingevette bakplaat. Een oven.

Bronvermelding