Appel-notencakejes van Els

Gebak, Hapje, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 25-11-2019 | 59 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g zure room
  • 2 appels
  • sap van een 0,5 citroen
  • 1 eetl kaneel
  • 15 papieren bakvormpjes
  • (pecan) noten
  • 100 g boter
  • 2 eetl suiker .....

Bereiden

Maak deeg van boter, suiker, eieren , zure room en van zelfrijzend bakmeel. Snipper 2 appels en meng die door het sap van een 0,5 citroen met 2 eetl suiker en 1eetl kaneel. Schep in elk vormpje wat deeg en verdeel het appelmengsel daarover heen. Als je de vormpjes tot 2/3 met het deeg vult, heb je ongeveer 15 vormpjes nodig. - Versier elk vormpje met 3 halve pecannoten of andere noten. Dit gaat 45 à 55 minuten op de bakplaat midden in de oven. De oven voorverwarmen tot 175°. De oven zeker de eerste 45 minuten niet openen. De cakejes laten afkoelen. - Els heeft dit recept ergens jaren geleden gelezen, maar ze weet niet meer waar. Ze heeft er wel wat aan veranderd. Els dacht dat er in het recept nog een glazuurlaagje over ging, maar ze vond ze zo al lekker genoeg!

Bronvermelding