Blauwgegaarde forel met verschillende groenten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 31-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 liter water
  • 4 hele forellen
  • 2 hele uien
  • 1 wortel
  • 1 venkel
  • 1 liter witte wijn
  • 1 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • zout en peper

Bereiden

Maak de forellen schoon, maar zorg ervoor dat de slijmlaag intact blijft. Pel en snipper de uien. Schil de wortel en snijd hem klein. Maak de venkel schoon en snijd hem klein. Breng de wijn met 500 ml water in een pan aan de kook. Voeg de ui, de wortel, de venkel, de laurier en de tijm toe en kook het vocht in tot de helft. Leg de forellen naast elkaar in een grote braadslee. Overgiet ze met de bouillon en laat ze op laag vuur in ca. 12 minuten gaar worden. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Materialen

Kook pan en braadslede.

Bronvermelding