Gamba's met pomodori in bladerdeeg

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 02-01-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zwarte peper uit de molen
  • 10 grote rauwe gamba's
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 1 gedroogde peper verkruimeld
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg in driehoeken gesneden
  • 10 gedroogde pomodori in olie
  • 1 losgeklopt scharrelei

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Roerbak de gamba's in de olie met de knoflook, de bosuitjes en de rode peper op hoog vuur en haal ze uit de pan zodra ze oranjeroze gekleurd zijn maar niet gaar. Verwijder de kop en pel de staart maar laat het uiteinde eraan zitten. Verwijder het darmkanaal. Leg op de plakjes bladerdeeg steeds een garnaal en een uitgelekt tomaatje en vouw het deeg als een enveloppe dicht maar laat het staartje uitsteken. Druk de randen stevig aan. Bestrijk de envelopjes met het ei en maal er grof wat peper over. Bak ze in 15 á 20 minuten in de oven goudbruin.

Bronvermelding