Amuse aan een spiesje of in een glaasje

Anders, Hapje, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 18-07-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram ricotta
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum of bieslook fijngesneden
  • 1 el kleingesneden lenteui
  • 2 tl citroensap
  • 6/8 plakjes runderrookvlees of rosbief
  • 8-12 satehstokjes
  • 6 lenteuitjes in korte stukjes
  • 24 kerstomaatjes
  • gemengde sla of rucola

Bereiden

meng de ricotta, kruiden en ui met citroensap. breng op smaak met peper en zout en smeer het kaasmengsel over de plakken rundvlees en rol ze stevig op. (bewaar afgedekt in de koelkast) Snijd de rolletjes in 2 of 3 stukjes, rijg ze afgewisseld met de lenteui en kerstomaatjes aan de satehstokjes. Serveer op een bedje van sla met eventueel wat mayonaise ernaast. ook leuk in een amuse schaaltje.

Materialen

12 sateh stokjes

Bronvermelding