Kalfsroomsaus met pasta

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-04-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 bakje champignons
  • 50 gr bloem
  • 3 dl kalfsfond
  • 1 dl kippenbouillon
  • 4 dl kookroom
  • 600 gr kalfsborst
  • 3 eetl zilveruitjes

Bereiden

Snijd de champignons en ui en bak ze in de hapjespan met wat boter. Als het wat kleur krijgt, vuur laag en voeg de bloem toe, even doorroeren en ongeveer 5minuten laten garen. Voeg bouillon en kalfsfond toe en laat ongeveer een minuut of 7 trekken en daarna de room toevoegen. Kalfsvlees in kleine blokjes snijden, kruiden met wat zout en peper en in de koekenpan bakken met wat olie. Als vlees gaar is even uit laten lekken. Voeg het vlees aan de saus toe en zacht laten sudderen, voeg zilveruitjes toe en een scheutje witte wijn. Kook pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de pasta met de saus, en strooi er nog wat peterselie over voor de garnering.

Materialen

koekenpan, hapjespan en pan om pasta te koken

Bronvermelding