Gehakt met feta uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-05-2006 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 700 gram krieltjes, gekookt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 200 gram feta
  • 300 ml griekse of bulgaarse yoghurt
  • 3 eetl olijolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 theel provencaalse kruiden
  • 1 snufje kaneelpoeder

Bereiden

Kruimel de feta en schep 3/4 deel door de yoghurt, breng op smaak met peper. Verhit de olijfolie en bak gehakt rul. Voeg de kruiden, paprika en kaneelpoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de gekookte krieltjes in de ovenschotel door het gehaktmengsel en verdeel het yoghurtmengesel erover. Bestrooi met de rest van de feta. Laat gehaktschotel in voorverwarmde oven van 225 graden ongeveer 20 min. midden in de oven gratineren.

Materialen

ovenschotel

Bronvermelding