Oosters: Roerbakgroenten met mie en omelet

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 01-11-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eetlepels olie
  • 250 gram eiermie
  • 400 gram chinese of thaise roerbakgroenten
  • 1 zakje bamikruiden, geweld
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels ketjap manis

Bereiden

voorbereiden: Klop de eieren los met een eetlepel water, zout en peper. Verwarm een eetlepel olie in een grote koekenpan op lage stand en laat de geklutste eieren stollen, zonder bruin te worden. Laat de omelet op een bord glijden en snijd deze in ruiten. Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel af en laat uitlekken. bereiden: Verwarm de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de groenten circa 5 minuten. Voeg de bamikruiden samen met de mie en omeletstukjes toe. Roerbak nog enkele minuten. Klop de chilisaus en ketjap door elkaar en druppel dit naar smaak over het gerecht. Lekker met gebakken uitjes en kroepoek.

Bronvermelding