Cocolade mousse

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-04-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 gram pure chocola,fijn verbrokkeld
  • 79 gram boter, in stukjes gesneden
  • 3,5 dl. slagroom
  • 2 eieren
  • 1 eetlepe amaretto
  • 2 eetlepels honing
  • 450 gram kristalsuiker
  • 200 gram sesamzaad

Bereiden

smelt de chocola en boter al roerend in een kom boven zacht kokend water. Klop de room half op, zodat de room niet helemaal stijf is. Klop de eieren en honing door elkaar tot een luchtige massa,en spatel de amaretto , gesmolten chocola en room door. Giet het mengsel in kleine wijnglazen of schaaltje en zet ze voor het serveren minimaal 1 uur in de koelkast. zet de suiker en 8 eetlepels water in een pan op matig vuur. Roer tot je een siroop krijgt.Laat de siroop doorkoken totdat hij licht goudbruin is.Doe dan de sesamzaadjes erbij en laat verder koken totdat het donker/goudbruin is. giet de sesamzaad karamel op een ingevette bakplaat,of op olie ingevette aluminum folie.Strijk de karamel met een spatel uit tot ongeveer 0,5 cm dik.Laat 15 minuten afkoelen.Breek in stukken en serveer bij de mousse.

Bronvermelding