Menu
Clafoutis
Ingrediënten
- 400 gram ontpitte kersen of ander fruit
- 1 scheutje marasquin of rum
- 80 gram bloem
- 80 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 0,5 theelepel zout
- 3 eieren
- 250 ml melk
- crème fraîche of zure room
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Vet de ovenschaal in met boter.
Meng de kersen (naar keuze met of zonder de marasquin of rum). Meng in een kom de bloem, poedersuiker, vanillesuiker en het zout. Voeg één voor één de eieren to en klop het tot een glad geheel. Voeg nu scheutje voor scheutje de melk toe en blijf kloppen tot een glad, dik beslag.
Verdeel het fruit over de bakvorm en schenk het beslag erover. Bak de clafoutis in ca. 35 minuten goudbruin.
Serveer de clafoutis lauwwarm met een lik crème fraîche of zure room.
Materialen
ruime platte ovenschaal of quichevorm met doorsnede van 25 cm