'Pilaf met varkensvlees' Heerlijk recept van Chantal

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-01-2011 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • hamlapjes

Bereiden

Ingrediënten 500 gr hamlappen, in blokjes gesneden 1 groot blik perziken op sap 1 middelgroot blik tomatenpuree 4 grote uien, in stukjes gesneden 4 eetlepels ketjap 2 theelepels sambal zout en peper, naar smaak 125 gr boter 2 eetlepels maïzena Bereidingswijze 1. Smelt de boter en braad de stukjes varkensvlees hierin aan. Voeg de ui toe en bak even mee. Voeg peper en zout naar smaak toe. 2. Verwarm in een andere pan het sap van de perziken met evenveel water. Voeg de tomatenpuree, ketjap en sambal toe. Voeg de saus toe aan het vlees en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen. 3. Maak de saus wat dikker met 2 eetlepels maizena. Voeg als laatste de in stukjes gesneden perzik toe en warm dit even mee. Lekker met rijst en een salade.

Bronvermelding