Menu
Banderillas
Ingrediënten
- PER PRIKKER:
- 1 Groene Spaanse olijf met pimiento
- 1 zilverui
- stuk paprika
- 1 opgerolde ansjovis
- stukje augurk
- VOOR DE INMAAK:
- azijn
- suiker
- peper
- zout
- laurier
- tijm
Bereiden
Prik alle ingrediënten in de genoemde volgorde van de ingrediëntenlijst op een cocktailprikker, BEHALVE DE ANSJOVIS.
Maak een grote hoeveelheid banderillas zonde de ansjovis en doe ze in een glazen afsluitbare pot.
Verhit azijn met wat suiker, kruiden (peper, zout, laurier, tijm) tot de suiker is gesmolten.
Laat afkoelen.
Schenk op de banderillas totdat deze onderstaan, zodat het vocht in de banderillas trekt.
Laat een paar dagen staan, zodat het vocht in de banderillas trekt.
Neem steeds een gewenste hoeveelheid banderillas uit de pot en sluit deze weer af.
De houdbaarheid is zo enkele weken.
Materialen
Cocktailprikkers. Grote glazen afsluitbare pot. LET OP: ALS DE BANDERILLAS GEMAAKT ZIJN MOETEN ZE EEN PAAR DAGN IN EN POT MARINEREN. HOUDT DAAR REKENING MEE EN MAAK ZE EEN WEEK VAN TEVOREN.