Kalfsragout

Anders, Buffet, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 24-12-2014 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 ml room of slankroom
  • 75 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 2 Kippebouillonblokjes
  • 1 pond magere kalflappen
  • 1 ui
  • 1 bosje selderij en platte peterselie
  • zout,peper, kruidnagel en laurierblad

Bereiden

Kook het vlees met de blokjes helemaal gaar in 1 liter water. Als het vlees gaar is, smelt de boter in een pan en voeg in 1 keer de bloem er bij, met pollepel goed doorroeren. Voeg met hele kleine beetjes de WARME bouillon door de roux. ( bloem en boter vermengd heet een roux). Tot er een dunne vla is ontstaan. Uitje snipperen en selderij klein snijden en door de ragout roeren. De ragout mag een kwartiertje doorkoken, om te garen, anders zit er een meelsmaak aan. Roer de room erdoor. Het vlees klein snijden en door de ragout roeren. Proeven en naar smaak zout en peper toevoegen. In koelkast bewaren en bij opdienen verwarmen en op het laatst de peterselie toevoegen. In bakjes of met een broodje opdienen. Nog een tip. Maak je de ragout dunner en voeg je champignons of asperges toe,dan heb je een lekker soepje. Laat je de ragout gevulder en voeg je gelatine blaadjes toe, dan heb je een mooie basis om kroketten te maken.

Bronvermelding