Menu
'15-minuten-tiramisu' Zonder rauwe eieren. Heerlijk en kan direct geserveerd worden
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
500 g mascarpone
200 ml slagroom
3 el suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 ml sterke espresso, afgekoeld
50 ml marsala, whisky of cognac
16 savoardi, Italiaanse lange vingers (of 24 lange vingers)
cacaopoeder
Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, de suiker en de vanillesuiker los, tot een dikke crème. Doe de espresso met de marsala in een diep bord. Dompel 8 lange vingers een voor een in de espresso en leg ze naast elkaar op een mooie schaal. Schep de helft van de mascarpone over de lange vingers en strijk glad. Dompel de resterende lange vingers een voor een in de espresso en leg ze op de mascarpone. Bestrijk met de resterende mascarpone en bestrooi met een dikke dons cacao. Serveer meteen of bewaar afgedekt in de koelkast.