Creme Brulee

Anders, Nagerecht, 8 personen, Frans.

Laatst aangepast: 12-04-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stokjes Vanille (Tahiti of Bourbon)
  • 9 stuks Eierdooier
  • 250 ml Melk
  • 0,5 ltr. Slagroom
  • 150 gr. Witte basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel Fijne bruine rietsuiker

Bereiden

Doe de eierdooiers, het merg van de vanillestokjes en de suiker in een kom en klop dit met een garde tot een lichtgekleurd mengsel. Voeg de room en de melk toe en klop het geheel nogmaals op. Laat het mengsel door een fijne zeef lopen en schep het schuim eraf. Verdeel het mengsel over eenpersoons ovenschaaltjes, de laag mag niet dikker zijn dan 1,5 cm. Zet de schaaltjes ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 100 graden. De creme mag niet te snel stollen, anders krijg je een omelet ipv creme brulee! Haal de schaaltjes uit de oven, laat ze afkoelen en in de ijskast koud worden. Haal ze voor het opdienen eruit. Bestrooi ze met bruine rietsuiker, de hele oppervlak, gelijkmatig en niet teveel. Laat de suiker met behulp van de brander smelten tot er zich dunne en vloeibare bruine caramel heeft gevormd. Laat nu buiten de koeling rusten. Na een paar minuten uitserveren.

Materialen

Creme bruleebrander

Bronvermelding