Menu
Aardappeltortilla met chorizo
Ingrediënten
- 3 Middelgrote aardappelen vastkokend
- 4 - 5 eieren
- 1 rode paprika
- 100 gram chorizo worst in blokjes
- 1 ui
- 1 el zonnebloemolie (of andere olie om in te bakken)
- zout, peper, chillipoeder
- 50 gram geraspte kaas (wat oudere pittige kaas)
Bereiden
Snij de aardappel in vrij dunne plakjes en kook deze 5 minuutjes met wat zout. Snipper de ui, snij de paprika en chorizo in blokjes. Bak de chorizo, ui en paprika in de pan tot de ui glazig is. Klop de eieren met zout, peper en een beetje chillipoeder en de geraspte kaas. Doe de aardappel plakjes bij de groenten in de pan en hussel het goed door elkaar. Schenk het eimengsel over de groenten heen, als het goed is staat alles net onder. (hou evt wat mengsel over, of voeg juist wat ei toe) Draai het vuur laag en bak met het deksel op de pan de tortilla ongeveer 12 minuten. Als de bovenlaag gestold is voorzichtig de tortilla omkeren met behulp van bijv een plank of schaal. Soms is het nodig om de tortilla even op de plank te laten liggen en wat nieuwe olijfolie in de pan te doen. Bak de andere kant op wat hoger vuur nog een minuut of drie.
Serveer met andere tapas, spaanse gehaktballetjes in tomatensaus of lekker met salade. Je kan de paprika ook vervangen door doperwten en experimenteren met andere ingredienten.
Materialen
Een koekenpan of wat kleinere hapjespan met deksel.