Bananencake, pisangbrood

Gebak, Bijgerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 17-01-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 270 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 4-6 bananen (heel rijp, veel zwart op de schil)
  • 1 tl vanille aroma
  • 1,5 tl zout

Bereiden

Oven voorverwarmen op 180' C Klop de boter en suiker romig. Vanille-aroma toevoegen. De eieren een voor een door het mengsel kloppen tot opgenomen. Bloem, bakpoeder, zout zeven en bij het mengsel voegen, niet meer met de mixer kloppen! De bananen goed prakken en door het beslag roeren. In de vorm en in de oven... Baktijd: ongeveer 1 uur, testen met een breinaald. Die moet er schoon en droog uitkomen. Warm en in plakken serveren, met wat boter. Bewaren in een goed af te sluiten trommel, na een dag of 2 is de smaak beter!

Bronvermelding