Eenvoudige Turkse Koffietaart

Gebak, Hapje, 4 personen, Anders.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • Zie Onder:

Bereiden

200 gr. Volkorenmeel 200 gr. Basterdsuiker, bruine 2 el. Poederkoffie 1 el. Kaneel 125 gr. Bakboter, in klontjes 50 gr. Room, zure 1 st. Ei 1 tl. Bakpoeder 100 gr. Walnoten, gemalen Nootmuskaat Zout gemalen Koriander --- 1. Meng het meel met de basterdsuiker, oploskoffie, kaneel, nootmuskaat, koriander, boter en wat zout goed door elkaar en kneed hiervan een kruimelig deeg. 2. Verdeel de helft van het deeg over vier kleine taartvormpjes. 3. Meng de andere helft van het deeg met de zure room, het ei, het bakpoeder en de walnoten en verdeel dit mengsel over het deeg in de taartvormpjes. 4. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven op 175 graden in ca. 35 minuten bruin en gaar. = Garneer de koffietaartjes met appelbloesem, frambozensaus en walnoten.

Materialen

- 4 kleine taartvormpjes

Bronvermelding