Menu
Eenvoudige Turkse Koffietaart
Ingrediënten
- Zie Onder:
Bereiden
200 gr. Volkorenmeel
200 gr. Basterdsuiker, bruine
2 el. Poederkoffie
1 el. Kaneel
125 gr. Bakboter, in klontjes
50 gr. Room, zure
1 st. Ei
1 tl. Bakpoeder
100 gr. Walnoten, gemalen
Nootmuskaat
Zout
gemalen Koriander
---
1. Meng het meel met de basterdsuiker, oploskoffie, kaneel, nootmuskaat, koriander, boter en wat zout goed door elkaar en kneed hiervan een kruimelig deeg.
2. Verdeel de helft van het deeg over vier kleine taartvormpjes.
3. Meng de andere helft van het deeg met de zure room, het ei, het bakpoeder en de walnoten en verdeel dit mengsel over het deeg in de taartvormpjes.
4. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven op 175 graden in ca. 35 minuten bruin en gaar.
=
Garneer de koffietaartjes met appelbloesem, frambozensaus en walnoten.
Materialen
- 4 kleine taartvormpjes