Ragout zoals mama dat maakt

Anders, Lunch, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gr boter (margarine of roomboter)
  • 1 eetlepel bloem
  • - - kruiden naar smaak (peper zout nootmuskaat kerrie)
  • 1 beker boullionblokje aanmaken met water
  • klein stukjes vlees en/of groenten

Bereiden

Als je restjes groenten en/of vlees hebt kun je dit allemaal gebruiken voor de ragout. Snij deze restjes in stukjes om later toe te voegen aan de basissaus (Rou). Smelt het klontje boter. Doe de eetlepel bloem erbij en roeren. Giet dan beetje bij beetje scheutjes boullion erbij (boullionblokje met water). blijf het geheel roeren tot je een gladde saus krijgt. Dit is 'Rou' Nu kun je de restjes ingrediënten toevoegen en de kruiden die je wilt. Je kunt een vegetarische ragout maken. Of een Kip kerrie ragout. Als je een restje rundvlees over hebt kun je er een paprikaatje of een uitje bij snijden. Maak je restjes eten maar lekker op. Ragout kun je op brood eten of pasteitjes van maken.

Materialen

pannetje mes snijplank pollepel

Bronvermelding