Pastarolletjes met ricotta en groene kool

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 10-01-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 fijngehakte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram groene kool in dunne reepjes
  • 8 lasagnevellen
  • 250 gram ricotta
  • 2 biologische eieren
  • 4 eetlepel groene pesto
  • 125 ml mascarpone
  • 40 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiden

Fruit ui en knoflook 3 minuten in wat olie. Schep de kool erdoor en laat op middelhoog vuur slinken. Voeg 2 eetlepels water toe en stoof de kool met het deksel op de pan zachtjes in 15-20 minuten gaar. Laat evt. vocht dat achtergebleven is op het laatst verdampen door even door te bakken zonder deksel. Kook lasagnevellen gaar en spreid ze uit op een theedoek. Klop in een kom de ricotta met de eieren en 3 eetlepels pesto en naar smaak peper en zout. Schep de kool erdoor. Verdeel het ricottamengsel over de lasagnevellen, rol ze op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. (Maak je geen zorgen als je de rolletjes niet goed opgerold/dicht krijgt: door het ei stolt de inhoud in sowieso wel in die vorm. Als het lasagneblaadje er al een beetje omheen zit en je ze dicht tegen elkaar in een overschaal legt komt het goed) Roer de mascarpone los met de rest van de pesto en de parmezaanse kaas. Strijk dit uit over de rolletjes. In de oven: 15 minuten met alu folie en daarna nog 15 minuten zonder alu folie op 200 graden. Serveer met rucola en kerstomaatjes.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding