Bloemkool curry

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.

Laatst aangepast: 18-01-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 gehakte uien
  • 1 cm geschilde en geraspte gember
  • 2 eetlepels rode of groene currypasta
  • 1 groot blik kokosmelk
  • 1 blik gehakte tomaten (of 4 verse)
  • 1 bloemkool, verdeeld in roosjes
  • 2 geschilde aardappels in grove stukken
  • sap van 1 citroen
  • evt. gekookt eitje, naanbrood, cashewnoten

Bereiden

Fruit de ui in wat olie, voeg gember en currypasta toe en fruit nog een minuutje mee. Voeg kokosmelk, bloemkool, aardappel en tomaten toe en breng aan de kook. Laat 20-30 minuten sudderen tot de aardappel gaar is. Breng op smaak met peper en zout en voeg citroensap toe. Serveer met basmatirijst, een gekookt eitje, naanbrood en/of cashewnootjes.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding