Menu
4 Paashapjes met een pittige vulling
Ingrediënten
- mozzarella
Bereiden
Gevulde Cherrytomaten op Italiaanse wijze
2 doosjes cherrytomaatjes, 2 handjes Basilicum, 2 handjes Bieslook, 1 zakje pijnboompitjes, 1 Mozzarella, 1 pakje roomkaas, 4 el groene pesto, 4 sneetjes brood, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentje knoflook peper en zout
Snij de kapjes van 16 cherrytomaten en hol ze uit met een theelepeltje. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Vul de ene helft van de tomaten met groene pesto en leg daar wat pijnboompitten op
Meng de roomkaas, bieslook en wat peper en zout in een bakje en vul de andere helft met dit mengsel. Steek nog wat losse stukjes bieslook in deze tomaatjes ter garnering
Snij 8 cherries door drieen. Snij vervolgens 16 kleine blokjes mozzarella en tenslotte 16 blaadjes basilicum. Pak 8 prikkers en doe om en om tomaat, basilicum en mozzarella op de prikkers
---
kaassoesjes met pijnboompitten
60 g melk
55 g boter of margarine
snufje zout
70 g bloem
2,5 eieren (125 g)
35 g geraspte pecorino
1-1,5 fijngesneden gedroogde tomaat
1 el fijngesneden basilicum
30 g pijnboompitten, grof gehakt
voor de vulling:
1? dl creme fraiche
1-2 tl mosterd
3-4 el mayonaise
2 kleine augurkjes, fijngesneden
2-3 el fijngesneden kruiden (platte peterselie, bieslook, tijm, kervel)
zout en peper
sprietjes bieslook
verwarm de oven voor op 200 graden.verhit 65 g water met melk, boter en zout in een steelpan op laag vuur.
neem de pan van het vuur als het mengsel begint te koken en roer er in 1 keer de bloem door.
zet de pan al roerende 1 min. terug op het vuur om het mengsel te laten drogen.
schep het mengsel in een kom, roer er 1 ei door en voeg het volgende ei toe als het eerste is opgenomen.
meng er daarna de rest van het ei door.
stop met roeren zodra het een samenhangend deeg is.
roer dan snel de kaas, tomaat, basilicum en pijnboompitten erdoor.
schep het deeg in de spuitzak en spuit ca. 40 soesjes ter grootte van een walnoot met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
bak de soesjes 20-25 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.
laat ze op een rooster iets afkoelen en snij ze daarna aan de zijkant open om de warme lucht te laten ontsnappen.
laat ze verder afkoelen.
klop de creme fraiche los en roer de mosterd, mayonaise, augurk, kruiden, zout en peper erdoor.
vul de soesjes met deze kruidige room en garneer met sprietjes bieslook.
---
Mozarellahapje
- minimozarella bolletjes - filodeeg - olijfolie - peper - zout
Voorbereiding: Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mozarella bolletjes uitlekken in een zeef. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze: Vouw het filodeeg uit en snijd het in repen van ongeveer 5 centimeter. Gebruik 1 reep per bolletje. Leg een bolletje mozarella bovenaan het deeg en rol dit op. druk de uiteinden naar beneden, hoeft niet vast te zitten. Leg de hapjes op de bakplaat. Bestrijk deze met behulp van het kwastje met wat olijfolie en bestrooi dit met peper en zout naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven. Na tien minuten zijn de hapjes klaar. Eet Smakelijk!!
Serveertips: De hapjes zijn zowel warm als koud erg lekker.
---
Baby paprika`s gevuld met blauwe kaasmousse
12 baby-paprika`s 1/8 l slagroom 125 g blauwe kaas (danish blue, gorgonzola, roquefort) 4 eetlepels creme fraiche bieslook zout en peper
Bereidingswijze: Snijd de kapjes van de paprika`s, verwijder zonodig zaad en zaadlijsten en bewaar de kapjes Klop de slagroom lobbig Wrijf de kaas door een zeef en meng deze met de geklopte slagroom, creme fraiche en fijngeknipte bieslook. Breng op smaak met zout en peper Doe de massa over in een spuitzak en spuit mooie rozetten in de uitgeholde paprika`s Zet de kapjes er weer - schuin - op en garneer met een sprietje bieslook.
Materialen
spuitzak met gladde spuitmond van ca. 1 cm bakpapier