Mie met gehakt

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram mie
  • 6 bosuitjes
  • 1 grote prei
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 3 el ketjap
  • 4 el zoete chilisaus
  • 2 tl fijn gesneden pepertjes
  • 1 el maizena
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 el olie
  • 1 dl bouillon

Bereiden

Kook de mie in water met zout in ca. 3 minuten beetgaar. Snijd de bosuitjes en de prei in dunne ringen. Rooster de noten in een droge hete koekenpan. Meng de ketjap, 2 eetlepels chilisaus, de pepertjes en de maizena door het gehakt. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het gehakt rul en goudbruin in ca. 8 minuten. Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten. Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij. Schep de mie er luchtig door, zodat alles goed warm wordt en serveer het gerecht op de warme borden. Bestrooi het gerecht met noten en eventueel gebakken kroepoekjes.

Bronvermelding