Menu
Appelflappen
Ingrediënten
- 3 goudreinetten
- 2x50 gr suiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 50 gr amandelspijs
- 50 gr gemalen gemengde noten
- 5 blaadjes munt
- 1 el bloem
- 1 el citroenrasp
- 2 eidooiers
- 12 plakjes bladerdeeg
Bereiden
Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en vermeng deze met 50 gram suiker, kaneelpoeder, nootmuskaat, citroenrasp, bloem, noten, de fijn gesneden muntblaadjes en de amandelspijs. Bestrijk 2 randen van de bladerdeegplakjes met een beetje water. Leg een appelvulling in het midden van de bladerdeegplakjes. Klap elk plakje dubbel tot een driehoek (de met water bestreken kanten op de droge kanten) en druk de raden stevig op elkaar. Vermeng de eidooiers met een beetje water, bestrijk de appelflappen hiermee en bestrooi ze met suiker. Leg de appelflappen op een stukje bakpapier en bak ze af in ca. 20-25 minuten in een oven van 180 graden.