Gevulde porto bello's met mediterrane saus

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-01-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuks porto bello's
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 stuks kleine courgette
  • 4 stuks sjalotjes
  • 500 gram tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 stuks blaadjes en steeltjes basilicum
  • 1 snuf zout en peper

Bereiden

Verwijder de steeltjes van de portobello's en snijd de steeltjes in kleine stukjes en leg ze in de 4 paddestoelen Verdeel hierover de geitenkaas Leg hierop dakpansgewijs in de rondte dunne plakjes courgette Zet de porto bello's in een ingevette ovenschaal of op een bakplaat. druppel er wat olijfolie overheen. Zet ze in een voorverwarmde oven ca. 15 minuten op 170oC.Laat ze mooi lichtbruin kleuren en de kaas smelten. Maak intussen de saus Fruit de gehakte sjalotjes met de gehakte tomaten en basilicumsteeltjes zachtjes aan, laat een poosje lekker pruttelen, zeef dan de saus en maak hem lekker op smaak met peper en zout.. Leg op ieder voorverwarmd bord een portobello, garneer met basilicumblaadjes en giet er een beetje saus omheen Leg de porto bello's

Materialen

pan met dikke bodem, houten lepel, ovenschaal,oven

Bronvermelding