Menu
Gevulde porto bello's met mediterrane saus
Ingrediënten
- 4 stuks porto bello's
- 150 gram geitenkaas
- 1 stuks kleine courgette
- 4 stuks sjalotjes
- 500 gram tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 stuks blaadjes en steeltjes basilicum
- 1 snuf zout en peper
Bereiden
Verwijder de steeltjes van de portobello's en snijd de steeltjes in kleine stukjes en leg ze in de 4 paddestoelen
Verdeel hierover de geitenkaas
Leg hierop dakpansgewijs in de rondte dunne plakjes courgette Zet de porto bello's in een ingevette ovenschaal of op een bakplaat. druppel er wat olijfolie overheen.
Zet ze in een voorverwarmde oven ca. 15 minuten op 170oC.Laat ze mooi lichtbruin kleuren en de kaas smelten.
Maak intussen de saus
Fruit de gehakte sjalotjes met de gehakte tomaten en basilicumsteeltjes zachtjes aan, laat een poosje lekker pruttelen, zeef dan de saus en maak hem lekker op smaak met peper en zout.. Leg op ieder voorverwarmd bord een portobello, garneer met basilicumblaadjes en giet er een beetje saus omheen
Leg de porto bello's
Materialen
pan met dikke bodem, houten lepel, ovenschaal,oven