Lasagne met gehakt en champignons

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 02-06-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 7 voorgek lasagnevellen
  • 2 uien
  • 250 gr champignons
  • 1 pl rauwe ham
  • 25 gr boter
  • 200 gr gehakt
  • 1 bl gepelde tomaten ( 400 gr )
  • 1/2 dl rode wijn
  • 3 el koffieroom
  • 1 tl italiaanse keukenkruiden
  • 1 tl suiker
  • 1/2 vleesbouillontablet
  • 50 gr geraspte kaas
  • zout, peper

Bereiden

Lasagnevellen 5 min. koken volgens gebruiksaanwijzing. Uien fijnsnipperen. Champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Ham in reepjes snijden . helft van boter verhitten. Gehakt in 3 min. rul bakken. 3/4 deel van ui 3 min. meebakken. Toevoegen:tomaten met vocht, wijn, 1 dl water, koffieroom, italiaanse keukenkruiden, suiker, peper en bouillontablet 10 min. stoven. Af en toe roeren. Intussen rest van boter verhitten. Rest van ui, ham en champignons 5 min. zachtjes bakken. Gehaktsaus en champignonmengsel op smaak brengen met zout en peper. Rechthoekige ovenschaal invetten. Gehaktsaus, champignonmengsel en lasagne laag om laag in ovenschotel doen. Eindigen met gehaktsaus. Kaas erover strooien. Afdekken met aluniniumfolie. Bereiden : Oven voorverwarmen op 200. C. In midden van oven lasagneschotel 35 min. verhitten. Folie verwijderen. In nog 10 min. schotel licht bruin laten kleuren. lekker met sla.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding