Biefstuk met druiven en walnoten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr blauwe druiven ( zonder pit )
  • 100 gr ongezouten walnoten
  • 1/2 kl ui
  • 3 el boter
  • 4 a 100 gr biefstukjes
  • zout en peper
  • 2 tl bouillonpoeder
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1/8 l slagroom

Bereiden

Druiven afspoelen en van tros halen. Met scherp mesje druiven halveren.Op plank walnoten met keukenmes grof hakken. 8 achter houden voor garnering. Ui pellen en heel fijn snijdsnipperen. Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Vlees 2 min. aan elke kant bruin bakken. Uit pan nemen en op warme schaal leggen. Zout en peper erover strooien. Aan bakvet toevoegen : ui, bouillonpoeder en wijn. Met houten lepel aanbaksel losroeren en 1 min.koken. Slagroom en walnoten toevoegen. Op hoog vuur 2 min. laten inkoken. Druiven erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Helft van saus op schaal naast vlees schenken. Rest overdoen in sauskom. Vlees garneren met achtergehouden walnoten. Lekker met broccoli.

Materialen

scherp mesje, snijplank, keukenmes, schaal, koekenpan, houten lepel, sauskom.

Bronvermelding