Nasi Goreng van tante Miep uit Indonesie

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-04-2006 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram varkensfilet, in blokjes
  • 1 eetl. sambal
  • 4 eetl. zoute ketjap (ketjap asin)
  • 1 mespunt gemalen Ketoembar (koriander)
  • 0.5 tl. Laos
  • 0.5 tl. gemalen koenijt (kurkuma)
  • 3 eetl. djahé (gemalen gember)
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 2 uien, fijngenipperd
  • 300 gram prei, in ringen
  • 150 gram soepgroenten
  • 300 gram rijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl. suiker

Bereiden

- Kook de rijst gaar - Meng het vlees met de sambal, de helft van de ketjap, de knoflook, 1 tl. zout, de suiker en de specerijen. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees. Bak intussen in een droge koekenpan de spekjes uit en fruit de uisnippers in het uitgebakken spekvet. - Schep het gebakken spek en de ui door het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap. - Voeg de prei en de soepgroente toe en bak ze, al omscheppend, 5 min. mee. Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 min. al omscheppend door. Lekker met satésaus, atjar tjampoer, zilveruitjes, gebakken eitje en een plak ham.

Materialen

Grote wok of braadpan

Bronvermelding