Bouillabaisse

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Frans.

Laatst aangepast: 12-01-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram kabeljauw of koolvisfilet
  • 100 gram garnalen
  • 100 gram mosselen of chunk
  • 4 tenen knoflook
  • 3 stuks uien
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk paprika
  • 2 stuks visbouillontablet
  • 1 beetje dille, oregano, basilicum, peterselie
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1,5 eetl bloem
  • 1 bakje slagroom
  • 1 glas (droge) witte wijn
  • 2 liter water

Bereiden

1. Groente fijn snijden, bakken in een scheut olijfolie. 2. Twee blikjes tomatenpuree (of 1/2 fles tomatenketchup) erbij doen. 3. Anderhalve eetlepel bloem aanmaken met water tot een papje en door de groenten mengen. 4. Twee liter water toevoegen. 5. Twee stukken vis erin en zachtjes garen (klein half uur). 6. Garnalen toevoegen (+chunk), roeren. 7. Slagroom (of room) naar believen toevoegen en 1 glas witte wijn, roeren. 8. Even proeven. 9. Op smaak maken met eventueel wat paprikapoeder en een scheut ketjap manis. Eet smakelijk!

Bronvermelding