Chocomel cupcakes

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-07-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 stuks eieren
  • 150 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • mespu nt zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml chocomel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. zet de cakevormpjes in een muffinbakplaat. Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de basterdsuiker toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe en klop het steeds goed door. Zeef bloem, cacao, bakpoeder en zout boven de kom. Klop het bloemmengsel afwisselend met de chocolademelk met de mixer in de laagste stand luchtig door cupcakes beslag. Vul de cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het beslag. Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met een vinger licht op het cupcakeje drukt en deze terugveert.Laat de cupcakes op een rooster afkoelen. zie voor frosting ideeen: http://www.cakejevaneigendeeg.nl

Materialen

muffinbakplaat, papieren cupcake vormpjes, mixer

Bronvermelding