Menu
Fettuccine met Gerookte Zalm
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
25g boter
4 gehakte sjalotjes
geraspte schil van 1 citroen
2 eetlepels gehakte kappertjes
zout
500g verse fettuccine of tagliatelle
350g gerookte zalm in smalle repen
kervel
4 eetlepels zure room
1/4 theelepel versgeraspte nootmuskaat
zalmkaviaar voor de garnering
Verhit de boter in een grote koekenpan, bak de sjalotjes, citroenschil en kappertjes hierin 3 minuten en neem de pan van het vuur. Breng intussen een grote pan water aan de kook en voeg het zout toe.
Dompel de pasta in het kokende water, breng weer aan de kook en laat de pasta onder regelmatig roeren in 2 minuten beetgaar koken. Giet de pasta af en bewaar 4 eetlepels van het pastawater.
Zet de koekenpan terug op het vuur en voeg de pasta, het bewaarde kooknat, de gerookte zalm, kervel, zure room en nootmuskaat toe. Schep alles goed om, laat het mengsel 2 minuten doorwarmen en dien het gerecht onmiddellijk op, desgewenst gegarneerd met de zalmkaviaar.