Frisse Laagjessalade voor bij de barbecue

Salades, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 25-02-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 ml yogonaise
  • 400 ml slagroom
  • 1 potje zoetzur selderiesalade
  • 5 hardgekookte eieren
  • 1 plak ham van 1cm dik, in blokjes
  • 300 gram mais
  • 2 zoete appels, geschild en in blokjes
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 1 prei, in ringen

Bereiden

Laat de selderiesalade uitlekken en verdeel deze over de bodem van een glazen schaal. Prak de eieren en leg een laag eikruim bovenop de selderie. Verdeel hier de blokjes ham overheen. Dit is de derde laag. Klop de slagroom niet helemaal stijf en roer het met de yogonaise tot een sausje. Giet de helft van dit sausje over de ham. Leg hierop de uitgelekte mais, dan de appelstukjes en tot slot de uitgelekte ananas. Smeer als laatste laag de rest van het sausje over de salade. Garneer de salade met de ringetjes prei.

Bronvermelding