Basboussa

Gebak, Hapje, 20 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 01-02-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak Volle vanillevla, bv boerenlandvla
  • 1 pak Griesmeel, 500 gram
  • 4 eieren
  • 1 glas zonnebloemolie ca 200 ml
  • 1 glas Suiker
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 2 zakje bakpoeder
  • 1 pot Honing of abrikozenjam

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het bakbllik in en bestrooi met bloem of wat griesmeel. Doe de eieren samen met de olie en de suiker in een grote kom en mix goed doorelkaar. Voeg het bakpoeder en de vanillesuiker toe en tot slot de griesmeel en de vanillevla. Mix alles goed en giet het beslag in de bakvorm. Bak in de oven, ongeveer 1 uur. Een satéprikker komt er schoon uit als je die er even in steekt. Dan is de Basboussa gaar. Laat het gebak afkoelen en bestrijk met (warmgemaakte) honing of abrikozenjam. Snij de cake in vierkantjes.

Materialen

1 groot bakblik

Bronvermelding