Menu
Amandeltaart met Abrikozenconfiture
Ingrediënten
- 3 eieren
- 150 gr amandelpoeder
- 150 gr poedersuiker
- 120 gr zachte boter
- 50 gr bloem
- 1 pakje bladerdeegvellen (ondooid)
- 100 gr abrikozenconfiture
- 250 gr poedersuiker
- water
- citroensap
Bereiden
Oven voorverwarmen op 180 °C
Meng de eieren met het amandelpoeder en de 150 gr poedersuiker.
Roer de zachte boter en de bloem erdoor.
Meng stevig zodat het één geheel vormt en laat het deeg minstens 3 uur rusten (op kamertemperatuur).
Bekleed een metalen bakvorm met het bladerdeeg (bodem en zijkanten)
Prik gaatjes in het deeg (zodat het niet rijst)
Smeer er de abrikozenconfiture op en smeer hierover het amandelmengsel (frangipane).
Zet 35 min. in het midden van de oven.
*
Als de taart mooi goudbruin is, laat je hem afkoelen en bestrijk je hem eventueel met glazuur:
Meng hiervoor de 250 gr poedersuiker met een klein beetje water, goed doorroeren en evt een druppel citroensap toevoegen.
Bestrijk de taart met het glazuur en laat het glazuur even uitharden voordat je serveert.
*
Eet smakelijk!