Menu
American Cheesecake (met variaties)
Ingrediënten
- 1 pak bastognekoeken
- 50 gr boter
- 2 pakjes monchou kaas
- 1/2 kopje suiker
- 1/4 theelepel vanille-aroma
- 2 eieren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C
Verkruimel de bastognekoeken.
Smelt de boter en voeg de koekkruimels toe.
Bedek hiermee de boden van de taartvorm.
Mix de cream cheese, suiker, vanille aroma en eieren door elkaar met een handmixer tot een egaal, glad mengsel ontstaat.
Giet het mengsel op de taartbodem
Schuif de vorm in het midden van de oven en bak gedurende 35-40 minuten.
*
Variaties:
- je kunt eventueel een laagje kersen- of bosbessen-confiture toevoegen (tussen de taartbodem en de monchou-laag
- ook is het lekker om verkruimelde bastogne-koek aan de monchou-laag toe te voegen
Materialen
Springvorm van ca. 25 cm doorsnede