Bloemkoolschotel met gehakt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 21-04-2006 | 29 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 500 gram gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 5 eetl tomatenketchup
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 5 eetl ketjap
  • 150 gram gemalen kaas
  • 700 gram gekookte aardappels, in plakjes

Bereiden

Kook de bloemkool beetgaar. Maak de puree volgens de gebruiksaanwijzing. Bak het gehakt rul en voeg de tomatenpuree, de ketjap, tomatenketchup, knoflook toe. Eventueel nog een beetje water aan de saus toevoegen. Doe in een ingevette ovenschaal de aardappeltjes in plakjes, daar overheen het gehakt mengsel en daarover de bloemkool roosjes verdelen. Strooi de gemalen kaas eroverheen en zet de schotel ca. 35 min in een voorverwarmde oven van 225 graden.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding