Ananastaart

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 04-02-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kokos
  • 40 gr rietsuiker
  • 1 blik ananasschijven (440 gr)
  • 100 gr boter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 1/2 pak vanille-cake

Bereiden

Oven voorverwarmen op 180 °C Bestrooi de bodem van een taartvorm met kokos en 40 gram rietsuiker. De plakken ananas doormidden snijden en in een mooi patroon op de kokos leggen. Het beslag van de cake maken volgen de gebruiksaanwijzing met de boter, eieren en de melk. Het mengsel voorzichtig in de vorm gieten en gladstrijken. 45 min. bakken in het midden van de oven op 180 °C. Taart laten afkoelen en voorzichtig omgekeerd op een bord 'storten'.

Materialen

Taartvorm (springvorm)

Bronvermelding