Pasta met kip-sinasappelsaus

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 14-04-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet
  • 1/2 theel paprikapoeder
  • 250 ml witte droge wijn
  • 150 ml sinasappelsap (vers/pak)
  • 1 bouillonblokje
  • 200 ml creme fraiche
  • 1 theel ketoumbar
  • 1/2 eetl suiker
  • 250 gr champignons
  • 2-3 sinasappels
  • 75 gr zonnebloem- of pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • allesbinder

Bereiden

Kip snijden en samen met zout, peper en paprikapoeder bakken. Als kip bruin wordt, gesneden champignons meebakken. In andere pan de knoflook, de wijn, de sinasappelsap, het bouillonblokje en de ketoembar 5 min laten koken. Creme fraiche en de suiker toevoegen en het geheel 12 min laten koken. De saus evt. binden. De pitten in een aparte pan roosteren. De sinasappels in stukjes snijden en op het laatste moment aan de kip toevoegen en even mee laten bakken. De saus, de kip en de pitten samenvoegen en serveren.

Bronvermelding